Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo KS traži raspisivanje potjernice i pritvor za Sanjina Sefića

tuzilastvo ks

Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) otvorilo je istragu protiv Sanjina Sefića, osumnjičenog da je automobilom pregazio dvije djevojke 10. oktobra u Sarajevu, te predložilo Kantonalnom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora i raspisivanje potjernice s obzirom da se Sefić nalazi u bjekstvu, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) glasnogovornica kantonalnog Tužilaštva Azra Bavčić.

“Tužilaštvo KS-a predložilo je Kantonalnom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora te raspisivanje potjernice”, istakla je Bavčić.

Prema njenim riječima, Sefić je osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nezgode.

Sanjin Sefić je u ponedjeljak, 10. oktobra, u Sarajevu automobilom usmrtio dvije djevojke te se dao u bijeg u Srbiju.

Podsjetimo da je MUP Srbije ranije danas saopćio kako će njegovi pripadnici pružiti svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, ali da ne može lišiti slobode osumnjičenu osobu sve dok za njom ne bude raspisana međunarodna crvena potjernica.

“Takođe, postoji i bilateralni Ugovor između dvije države o policijskoj saradnji, koji definiše slučajeve u kojima dve države za određena krivična dela isporučuju svoje državljane. Do ovog trenutka, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova nije raspisalo potjernicu”, navedeno je u odgovoru iz Odjeljenja za medije i komunikacije MUP-a RS.