Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo KS zatražilo nadzor federalnog tužioca u predmetu Dženan Memić

Pravda za Dženana Memića
FOTO: I. K.

Glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić dan poslije održanih protesta porodice Memić i predaje liste zahtjeva u Kantonalno tužilaštvo KS u vezi sa istragom o ubistvu mladića Dženana Memića, zatražila je od glavnog federalnog tužioca Zdravka Knežević da izvrši nadzor nad radom postupajućeg tužioca u predmetu koji se odnosi na krivično djelo ubistvo Dženana Memića, piše bh. novinska agencija Patria.

– Od glavnog disciplinskog tužioca zatraženo je da utvrdi da li ima elemenata odgovornosti postupajućeg tužioca i glavne kantonalne tužiteljice u istom predmetu – kazala je za Patriju Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Memić je 8. februara zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži dok je šetao sa djevojkom Alisom Mutap koji je jedini svjedok šta se dogodilo te noći, a mladić je 15. februara preminuo na UKCS-u.

Prvobitno je bilo riječi o tome da ga je udario automobil, ali je istragom utvrđeno da su povrede nastupile od udarca odnosno da je napadnut i pretučen, što tvrdi i porodica, ali ne i istražni organi.