Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čeka se odluka suda

Tužilaštvo objavilo detalje brutalnog ubistva u Banjaluci, traže pritvor za tri osobe

Foto: Srna
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka

Od posljedica zadobijenih povreda oštećeni S.K. je preminuo dana 14.05.2024. godine u Univerzitetskom kliničkom centru RS-Banja Luka

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenih lica Dragana Jelača, rođen 1976. godine iz Čelinca, Valentine Stojanović, rođena 2004. godine iz Laktaša i Davida Kostića, rođen 1978. godine iz Laktaša, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo.

Iz banjalučkog tužilaštva saopćili su detalje ovog zločina.

“U ulici Jovana Dučića, Grad Banja Luka, dana 13.05.2024. godine, oko 21.00 sati, u napuštenoj kući koju su neovlašteno koristili a u kojoj se nalazio oštećeni S.K. osumnjičena lica su zajedno i po prethodnom dogovoru, nakon verbalnog sukoba sa oštećenim, istog fizičkom snagom rukama i nogama, udarali po glavi i tijelu, te mu nanijeli tjelesne povrede. Osumnjičena lica su tom prilikom od oštećenog oduzeli novčanik koji je naknadno pronađen kod osumnjičenog Dragana Jelača.

Od posljedica zadobijenih povreda oštećeni S.K. je preminuo dana 14.05.2024. godine u Univerzitetskom kliničkom centru RS-Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga postojanja vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci”, saopćeno je iz OJT Banjaluka.