Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo TK-a predložilo određivanje pritvora za Đulovića

Mup TK23

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za Ervina Đulovića (29) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Federalne uprave policije su po nalogu postupajućeg tužioca i uz naredbu Općinskog suda Tuzla, a uz asistenciju pripadnika MUP-a TK, u nedjelju, 12. februara, u popodnevnim satima u tuzlanskom prigradskom naselju Šički Brod izvršili pretres automobila koji je osumnjičeni koristio i u karambolci vozila pronašli šest paketa sa ukupno četiri kilograma i 750 grama opojne droge amfetamin, nabavljene za dalju prodaju.

Također, kod osumnjičenog je pronađen i mobilni telefon i veći broj SIM kartica, koji su privremeno oduzeti i tokom istrage će biti predmet vještačenja.

Nakon pretresa osumnjičeni je lišen slobode. Federalna uprava policije je obavila kriminalističku obradu, te je Đulović jučer uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prateće dokaze, predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu je i dalje u toku, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva TK.