Crna hronika

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog za ubistvo Miloša Droce

26/05/2015

Tužiteljstvo Brčko distrikta predložilo je određivanje pritvora Goranu Ristiću (22) iz Brčkog, osumnjičenog za ubistvo mladića koje je izvršeno prije dva dana u brčanskom naselju Grčica.

[pull_quote_right]Prema rezultatima poduzetih istražnih radnji ubistvu je prethodila prepirka osumnjičenih s oštećenim i dvije osobe koje su bila u njegovom društvu[/pull_quote_right]

“Prema osumnjičenom je predložen pritvor zbog opasnosti da bi mogao pobjeći, uticati na svjedoke ili uništiti tragove važne za krivični postupak i ponoviti krivično djelo.

Tužilaštvo Brčko distrikta otvorilo je istragu protiv Ristića zbog sumnje da je 23. maja oko 4 sata ujutro u brčanskom naselju Grčica ispred pekare “Dan i noć” zajedno s još jednom osobom izvršio ubistvo mladića Miloša Droce.

“Prema rezultatima poduzetih istražnih radnji ubistvu je prethodila prepirka osumnjičenih s oštećenim i dvije osobe koje su bila u njegovom društvu, nakon čega je oštećenom nanesen veći broj ubodnih rana od kojih je preminuo”, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.