Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog za ubistvo Miloša Droce

milos droco

Tužiteljstvo Brčko distrikta predložilo je određivanje pritvora Goranu Ristiću (22) iz Brčkog, osumnjičenog za ubistvo mladića koje je izvršeno prije dva dana u brčanskom naselju Grčica.

[pull_quote_right]Prema rezultatima poduzetih istražnih radnji ubistvu je prethodila prepirka osumnjičenih s oštećenim i dvije osobe koje su bila u njegovom društvu[/pull_quote_right]

“Prema osumnjičenom je predložen pritvor zbog opasnosti da bi mogao pobjeći, uticati na svjedoke ili uništiti tragove važne za krivični postupak i ponoviti krivično djelo.

Tužilaštvo Brčko distrikta otvorilo je istragu protiv Ristića zbog sumnje da je 23. maja oko 4 sata ujutro u brčanskom naselju Grčica ispred pekare “Dan i noć” zajedno s još jednom osobom izvršio ubistvo mladića Miloša Droce.

“Prema rezultatima poduzetih istražnih radnji ubistvu je prethodila prepirka osumnjičenih s oštećenim i dvije osobe koje su bila u njegovom društvu, nakon čega je oštećenom nanesen veći broj ubodnih rana od kojih je preminuo”, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.