Crna hronika

GP Trbušnica

Tuzlak pokušao prošvercati četiri goluba i devet papagaja iz Srbije

28/01/2019

Grupa za Cites utvrdila je da šest primjeraka ptica pripada zaštićenim vrstama

Na graničnom prelazu Trbušnica, na izlazu prema BiH carinici su spriječili krijumčarenje četiri goluba i devet papagaja, od kojih neki pripadaju zaštićenim vrstama, saopšteno je danas iz Uprave carina Srbije.

Carinici su, u saradnji sa graničnom policijom i Grupom za Cites Ministarstva zaštite životne sredine Srbije, ove ptice otkrili juče u vozilu “Citroen” kojim su iz Srbije ka BiH putovala trojica BiH državljana.

U gepeku vozila pronađena su četiri goluba visokoletača engleske vrste “tipler”, a iza vozačevog i suvozačevog sjedišta tri kaveza sa devet papagaja različitih vrsta i veličina, navedeno je u saopštenju.

Grupa za Cites utvrdila je da šest primjeraka ptica pripada zaštićenim vrstama.

Pedesettrogodišnji suvozač iz Tuzle rekao je da je vlasnik ptica, te da je golubove i tri žuta papagaja “rozenkolis”, koji ne pripadaju zaštićenim vrstama, dobio na poklon, dok je zelene papagaje kupio na berzi u Somboru.

Prema odluci suda iz Loznice, suvozač koji se prijavio kao vlasnik kažnjen je novčanom kaznom, ali i zaštitnom mjerom oduzimanja krijumčarenih ptica koje su zbrinute u beogradskom ZOO vrtu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.