Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Tuzlak u Crnoj Gori uhapšen zbog pokušaja ubistva policajca

07/08/2015

Državljanin Bosne i Hercegovine Armin Hanić iz Tuzle uhićen je zbog sumnje da je pokušao ubiti kotorskog policajca Vasilija Ćalasana u Trstenu, priopćila je petak crnogorska Uprava policije.

Sumnja se, da je 22-godišnji Hanić 6. kolovoza oko 18.50 sati, u mjestu Trsteno, pokušao da usmrti Ćalasana koji je bio na radnom mjestu.

Osumnjičeni Hanić se vozilom bh. registarskih oznaka kretao lokalnim putem od pravca plaže Ploče u pravcu Jaza, dok su pripadnici kotorske policije, Ćalasan i S.G, u Trstenu kontrolirali sigurnost prometa, precizira policija.

Policajac Ćalasan osumnjičenom je dao jasan znak “Stop” tablicom da zaustavi vozilo na proširenju pored puta, međutim Hanić je naglo povećao brzinu kretanja vozila i nastavio vožnju u pravcu Ćalasana, prenosi portal CDM.

Policajac se u tom trenutku, kako bi izbjegao udarac vozilom, bacio u stranu, u slivnik pored puta, i zadobio lakše ozljede, dok se Hanić jureći udaljio u pravcu Jaza.

Nakon toga, pripadnici Odjeljenja sigurnosti Kotor su se, zajedno sa službenicima Centra sigurnosti Budva, dali u potjeru za osumnjičenim koji je ubrzo i uhićen.

Hanić je priveden, a o događaju je izvješten zamjenik Osnovnog državnog tužitelja u Kotoru, a potom i zamjenik Višeg državnog tužitelja u Podgorici koji je naložio da se državljanin BiH uhiti i koji je djelo kvalificirao kao ubojstvo u pokušaju, javlja Tanjug.

Osumnjičeni je danas, uz kaznenu prijavu, po nalogu tužiteljstva priveden zamjeniku višeg državnog tužitelja u Podgorici.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.