Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvornik i MIlići

U akciji “Džek” SIPA uhapsila dvije osobe

sipa akcija hapsenje

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo, saopćeno je iz SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas u sklopu operativne akcije “Džek”, na području Zvornika i Milića, u Bosni i Hercegovini, izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari, na dvije lokacije, kada su slobode lišena dva lica, javlja Anadolu Agency (AA).

Pretresi su izvršeni u cilju dokumentovanja krivičnog djela “krijumčarenje ljudi” iz člana 189. stav (3) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo, saopćeno je iz SIPA-e.

Lica lišena slobode će u toku dana biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog te će po okončanju navedenih radnji biti predata u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su realizovane po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.