Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

narkodilere

U akciji “Tragač” SIPA uhapsila tri osobe

sipa hapsi
FOTO: SIPA
Ilustracija

Zaplijenjena je i određena količina novca. Radi se o 4.500 KM, 2.065 eura

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u srijedu su, u sklopu operativne akcije „Tragač“, na području Lončara, Donjeg Žabara, Pelagićeva, Čović Polja, Odžaka i Brčko distrikta Bosne i Hercegovine pretresli stambene objekate i pokretne stvari na šest lokacija.

Uhapšene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, osobe lišene slobode predate su u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

U operativnoj akciji Tragač otkriveno je i privremeno oduzeto oko sedam kilograma zeljaste materije koja izgledom asocira na marihuanu. Oduzeto je i 12 paketića praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu spid, kao i oko 500 grama praškaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Policajci su pronašli i 50 cijelih stabljika zeljaste materije na sušenju koje izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu.

Zaplijenjena je i određena količina novca. Radi se o 4.500 KM, 2.065 eura, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo, saopćeno je iz SIPA-e.