devet uhapšenih

U akciji “Transporter” pronađeno više od 300 kg droge, oduzeti skupocjeni automobili

droga mup rs

Osam od devet uhapšenih u ovoj akciji sprovedeno je rano jutros u Tužilaštvo BiH. Za jednom osobom se još traga. U akciji “Transporter” obavljeni su pretresi na više od 20 lokacija u BiH

Policijski službenici MUP-a RS-a su u okviru akcije “Transporter” pronašli i oduzeli 303 kilograma opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocjenih automobila.

Osam od devet uhapšenih u ovoj akciji sprovedeno je rano jutros u Tužilaštvo BiH. Za jednom osobom se još traga. U akciji “Transporter” obavljeni su pretresi na više od 20 lokacija u BiH.

Ova grupa se sumnjiči da je počinila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, saopćio je jutros MUP RS-a.

VEZANI Ovo su imena uhapšenih u akciji “Transporter”

U akciji “Transporter” učestvuju pripadnici SIPA-e i MUP-ovi Sarajevskog i Tuzlanskog kantona, te policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, te policijskih uprava Banja Luka, Prijedor, Bosanska Gradiška i Istočno Sarajevo, dok se sve aktivnosti sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.