Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SIPA

U akciji “Viza” tri osobe lišene slobode zbog organizovanog kriminala

sipa_05555

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predata nadležnom tužilaštu na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Zeničko-dobojskog kantona proveli operativnu akciju kodnog naziva “Viza”. Akcija je rezultat višemjesečne istrage i izvedena po naredbama Kantonalnog suda u Zenici i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, javlja Fena.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima krivotvorenje isprave i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i određena količina falsifikovanih ličnih dokumenata Republike Hrvatske (pasoši, vozačke dozvole i lične karte).

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predata nadležnom tužilaštu na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e.

Pomoć pripadnicima SIPA-e u realizaciji ove akcije pružili su policijski službenici Ministarstarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i službenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.