Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U automobilu pokušao prokrijumčariti više od 1.300 kutija cigareta

zaplijena-cigare3344

Službenici Jedinice granične policije Hum na području Tjentišta spriječili su nezakonit promet 1.377 kutija cigareta „Marlboro“ i „Manchester“ bez akciznih markica 26.11.2016.

Cigarete su otkrivene kontrolom Passata, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao M.J. (1961.), državljanin Bosne i Hercegovine. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj naredbi su cigarete privremeno oduzete.

Protiv M.J. bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“.

Istoga dana, službenici PGP Orašje uhapsili su I. H. (1980.) jer ga je potraživao Općinski sud u Tešnju, zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Državljanin BiH je kontroliran pri izlasku iz BiH na MGP Orašje i predan službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici PGP Višegrad jučer su od D. K. (1969.), koji je kontroliran prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac, oduzeli krivotvorenu vozačku dozvolu BiH

Protiv bh. državljanina bit će dostavljen izvještaj Okružnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “falsificiranje isprave”, priopćeno je iz Granične policije BiH.