Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija MUP-a TK

U automobilu pronađeno pet kilograma speeda, tablete ecstasy i pištolji

akcija mup tk1

Inspektori su naveli da je uhapšena osoba od ranije poznata službenicima policije

Prilikom pretresanja automobila u Srebreniku, policijski službenici pronašli su veće količine opojne droge, koja je bila namijenjena za prodaju na području Tuzlanskog kantona, a čija vrijednost još uvijek nije utvrđena. Tom prilikom uhapšen je S. S. iz Tuzle, koji je od ranije poznat policiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Na danas održanoj press konferenciji iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) saopćili su da je prilikom jučerašnjeg pretresa vozila marke Toyota, tipa Avensis, u Srebreniku, prvobitno pronađeno 25 komada tableta, koje po svom izgledu asociraju na opojnu drogu ecstasy.

˝Nakon pronalaska navedene količine tableta, pristupilo se detaljnom pregledu vozila i u unutrašnjem dijelu, odnosno u posebnom spremniku za prevoz i transport narkotičkih sredstava, pronađeno je pet pakovanja u kojima se prema prvim rezultatima ekspretize nalazi opojna droga speed u količini od pet kilograma, jedno pakovanje tableta ecstasy, dvije kese sa nepoznatom praškastom materijom, četiri bijele boce zapremine jedan litar sa nepoznatom tekućinom, jedna plastična boca plave boje zapremine 1,5 litara sa također nepoznatom tekućinom, dva kanistera bijele boje zapremine četiri litra sa nepoznatom tekućinom. Na osnovu naših operativnih saznanja, navedena tekućina koristi se kao dodatak u smjesi za miješanje i pravljenje narkotičkih sredstava˝, izjavio je Siniša Vareškić, načelnik Odjeljenja za zloupotrebu opojnih droga u Sektoru kriminalističke policije MUP-a TK.

Prema riječima Dževada Kormana, direktora Uprave policije MUP-a TK, zbog čekanja rezultata i utvrđivanja o kakvoj drogi je riječ, još uvijek se ne može govoriti o vrijednosti zaplijenjene droge.

Također, pronađena su i dva pištolja i municija, a inspektori su naveli da je uhapšena osoba od ranije poznata službenicima policije.

˝Izricane su mu presude od različitih sudova iz oblasti imovinskih delikata, nedozvoljenog držanja oružja, zbog zloupotrebe narkotičkih sredstava, kako za posjed, tako za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Izdržavao je višegodišnje kazne zatvora. Lice S. S. će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje˝, rekao je Vareškić.

Osim toga, on je naveo da se u MUP-u TK nisu susretali sa zaplijenama novih vrsta droga.

˝Do sada nismo imali oduzimanje novih vrsta droga, iako se pojavljuju informacije da su se oni pojavili na tržištu i da su prisutni u našem kantonu˝, naveo je Vareškić.