Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Banjoj Luci zapalio pogrešnu kafanu

banja luka – paljevina
FOTO: Oslobodjenje

Davor Malić (26), “stari poznanik” banjalučke policije, ponovo je uhapšen u nedjelju nakon što je podmetnuo požar u kafe bar Med kafe u Ulici majke Jugovića, javlja Oslobođenje.

Kako se nezvanično saznaje, Malić je benzinom posuo vanjsku stranu vrata te potpalio vatru, nadajući se da će se plamen proširiti na unutrašnjost. Međutim, u požaru su oštećeni farba i zid te mali dio itisona u kafani. Najvjerovatnije zbog hladnoće, vatra se ugasila ne pričinivši veću materijalnu štetu.

Zaposleni u ovom objektu smatraju da je cijeli incident prouzrokovan greškom, jer Malić nikada nije ulazio u ovu kafanu.

– Sreća pa se sve dešavalo prije početka rada objekta, tako da nije bilo povrijeđenih, a ni šteta nije velika. Taj mladić kod nas nikada nije dolazio i nema razlog da podmetne požar baš ovdje. Sigurno je negdje pogriješio, rečeno je novinarima u Med kafeu.

Nakon paljenja vatre, Malić je pobjegao, ali je ubrzo uhapšen. Identifikovan je, kako se saznaje, tako što je primijećen na snimcima nadzora obližnje benzinske pumpe koja ga je snimila kako sipa benzin u plastični kanister. Nedugo nakon toga se pojavio na drugom snimku sa kamere u blizini zapaljenog objekta.

Nakon hapšenja i ispitivanja u banjalučkoj policiji, Malić je pušten da se brani sa slobode. Radi se o mladiću koji je u posljednjih nekoliko godina učestvovao u velikom broju incidenata, uključujući i paljevinu jednog mercedesa prije nešto više od godinu. U njegovom dosjeu upisano je da je učestvovao i u krađama i teškim krađama te narušavanjima javnog reda i mira.