Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjaluka

U bašti kafića izbila masovna tuča: Tukli se i maloljetnici, četvoro na UKC-u

Foto: Dražan Pozderović/ Nezavisne.com
Ilustracija

“Lica N.I. i M.D. oba iz Banjaluke, istog dana su lišena slobode i u toku je kriminalistička obrada lica”, navode iz PU Banjaluka

Prilikom tuče šest osoba od kojih su četvoro maloljetnici, u bašti ugostiteljskog objekta u Banjaluci, više osoba je povrijeđeno i ukazana im je pomoć u Univerzitetskom–kliničkom centru Republike Srpske, dok su dvije osobe uhapšene.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, pod nadzorom dežurnog tužioca i tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, preduzimaju mjere i radnje na dokumenotvanju krivičnog djela nasilničko ponašanje.

“Nadležnoj policijskoj stanici, juče oko 12,20 časova prijavljeno je da je u bašti ugostiteljskog objekta u Banjaluci, narušen javni red i mir tučom više osoba. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzimanjem mjera i radnji utvrdili da je u tuči učestvovalo šest lica, dva punoljetna i četiri maloljetna”, navode iz PU Banjaluka.

Kako napominju ćetiri losobe zadobile su povrede i ukazana im je ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske.

“Na licu mjesta izvršen je uviđaj, kojom prilikom su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Lica N.I. i M.D. oba iz Banjaluke, istog dana su lišena slobode i u toku je kriminalistička obrada lica”, navode iz PU Banjaluka.

Sve mjere i radnje prema maloljetnim licima preduzimaju se u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

O svemu navedenom je obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka.