Crna hronika

"Plantaža 2022"

U BiH otkrivena velika plantaža marihuane, uhapšeni Zoran i dvojica Alena

29/06/2022
Foto: Nezavisne.com

Akciju su juče izveli pripadnici Policijske stanice Derventa, zajedno sa kolegama iz Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj

U policijskoj akciji “Plantaža 2022” na području Dervente pronađeno je i oduzeto ukupno 440 zelenih stabljika koje asociraju na indijsku konoplju, saošteno je iz Policijske uprave Doboj.

Akciju su juče izveli pripadnici Policijske stanice Derventa, zajedno sa kolegama iz Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Kako je potvrđeno Nezavisnim novinama, pretreseno je više lokacija na području grada Derventa kod osoba koje se dovode u vezu sa dilovanjem droge.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, pretreseni su kuća i pomoćni objekti kod A.L. iz ovog grada, gdje su i pronađene ove stabljike. Istog dana, pretresen je i Z.E. kao i kuća i pomoćni objekti, takođe na području Dervente, te je zaplijenjeno 99 sjemenki koje asociraju na indijsku konoplju i mobilni telefon iPhone.

Takođe, pretreseni su kuća i pomoćni objekti A.G. iz Dervente, te oduzeta providna vrećica u kojoj se nalazila materija koja asocira na marihuanu ukupne bruto mase od 4,18 grama.

A.L. i Z.E. su uhapšeni zbog sumnje u prozvodnju odnosno rasturanje droge. Z.E. je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu, dok je A.L. predat Okružnom javnom tužilaštvu Doboj. Protiv A.G. će nadležnom sudu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Izvori Nezavisnih novina potvrdili su da su u pitanju Alen Lukić (52), Zoran Erić (41) i Alen Gračankić (27).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.