Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ljubuški

U BiH uhapšen bivši hrvatski reprezentativac: Napao ženu, imao oružje

denis buntic
Foto: Pixsell

U njegovoj kući je, neslužbeno saznaje Bljesak.info, pronađena veća količina oružja koja uključuje automatske puške, zolje i streljivo

“Osumnjičeni D.B. priveden je zbog krivičnog djela nasilje u porodici i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih stvari. Pritvor je podnesen zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i opasnosti da će ponoviti krivična djela” , potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Bljesak saznaje da je riječ o Denisu Buntiću, nekadašnjem rukometašu i reprezentativcu Hrvatske koji je, ispitan u subotu kada je podnesen Prijedlog za određivanje pritvora jer je fizički napao suprugu i nanio joj povrede.

Sporni događaj se odvio u petak u Ljubuškom. U njegovoj kući je, neslužbeno saznaje Bljesak, pronađena veća količina oružja koja uključuje automatske puške, zolje i streljivo.

Podsjetimo, Denis Buntić se od reprezentativne karijere oprostio 2018. godine. U hrvatskom dresu osvojio je dva svjetska srebra, evropsko srebro i bronzu te olimpijsku broncu 2012.