Crna hronika

banja luka

U BiH uhapšena dva opasna kriminalca, povezani su sa milionskim pljačkama (FOTO)

18/01/2021

Ovaj dvojac se dovodi u vezu sa veoma teškim krađama i krivičnim djelima počinjenim posljednjih godina na području Hrvatske

Dvojica veoma opasnih kriminalaca iz Hrvatske juče su uhapšeni u Banjaluci, kada je provjerama utvrđeno da je za njima raspisana Interpolova potjernica zbog teške krađe, javlja Srpskainfo.

Kako se saznaje, banjalučka policija uhapsila je Filipa Kalnaka i Miju Čabraja iz Poreča u Hrvatskoj.

Portparolka Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabiće je pojasnila, navodeći inicijale uhapšenih, da je policija jučer kontrolisala autombil BMW kojim je upravljao Kalnaka, a kao suvozač u vozilu je bio Čabraja.

Filip Kalnak

– Nakon što je utvrđeno da je za njima raspisana Međunaordna potjernica oni su uhapšeni i nakon kriminalističke obrade biće predati Terenskom centru za strance Banja Luka – pojasnila je Mučibabićeva.

Ovaj dvojac se dovodi u vezu sa veoma teškim krađama i krivičnim djelima počinjenim posljednjih godina na području Hrvatske.

Mijo Čabraja

– Prije nešto više od pet godina prijeteći oružjem opljačkali su tržni centar “Kaufland” u Poreču, zatim su prošle godine “digli u vazduh” dva bankomata u istom gradu i iz njih ukrali novac. Učestvovali su i u pljački većoj od 1,5 miliona kuna, ali i u presretanju kombija jedne agencije za obezbjeđenje i krađe veće količina novca iz njega – kaže izvor Srpskainfo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.