lukavac

U Dom zdravlja sinoć dovezen ranjeni mladić (18), muškarac koji je pucao prijavio se policiji

JZU-DZ-LUKAVAC-2

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a uviđaj koji je započet u jutarnjim satima vrše službenici OKP PU Lukavac, koji će poduzeti sve potrebne mjere i radnje

Sinoć oko 23:25 sata, dežurni medicinar DZ Lukavac prijavio je da je dovezeno lice rođeno 2004. godine iz Lukavca, sa prostrelnom ranom u predjelu ramena te je vozilom SHMP prevezeno na UKC TZ, gdje se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda i isti je zadržan na daljem liječenju.

Istog dana oko 23:40 sati, u službene prostorije PS Lukavac dobrovoljno je pristupio Dž.A. iz Lukavca, te je policijskim službenicima predao pištolj.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a uviđaj koji je započet u jutarnjim satima vrše službenici OKP PU Lukavac, koji će poduzeti sve potrebne mjere i radnje.

“Sve okolnosti još uvijek se utvrđuju. Muškarac koji je upotrijebio vatreno oružje dobrovljno se prijavio u policijske prostorije” – saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK za Tuzlanski.ba.

Kako se nezvanično saznaje, do ovog do ovog incidenta navodno je došlo iz nehata, odnosno nije bilo namjere za nanošenjem povreda iz vatrenog oružja koje je zadobio 18-godišnjak iz Lukavca.