Crna hronika

akcija granične policije

U “golfu” vozio cigarete vrijedne 9.000 KM

20/01/2020

Cigarete pronađene u okviru operativne akcije "Bastion" i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv Ž.V. Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj

Pripadnici Jedinice granične policije Trebinje spriječili su nezakonit promet 1.950 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica, vrijednosti oko 9.000 KM.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da su cigarete otkrivene na području Bileće u vozilu “golf” kojim je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali Ž.V. /38/.

Cigarete pronađene u okviru operativne akcije “Bastion” i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv Ž.V. Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj.

Na aerodromu Tuzla 17. januara uhapšeno je troje državljana Turske nakon što su prilikom graničnih provjera dali na uvid i pokušali izaći iz BiH s krivotvorenim putnim ispravama Izraela.

Pregledom prtljaga, na drugoj liniji graničnih provjera, pripadnici Granične policije našli su originalne dokumente na osnovu kojih je utvrđeno da je riječ o državljanima Turske. Kontrolisani su na letu za Fridrihshafen.

Krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti, a protiv osumnjičenih biće dostavljen izvještaj za počinjenje krivičnog djela krivotvorenje isprave. Državljani Turske predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Na aerodromu Sarajevo juče su pripadnici Granične policije BiH lišili slobode lice čiji su inicijali A.A. /41/ jer ga potražuje Sud BiH zbog organizovanog kriminala trgovine drogama.

Državljanin BiH kontrolisan je na letu iz Zagreba i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istog dana na aerodromu u Banjaluci, na letu iz Berlina, prilikom graničnih provjera za lice S.S. /44/ ustanovljeno je da ga potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela prevara. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Bihać.

Na ulasku u BiH na graničnom prelazu Hum juče je uhapšen državljanin BiH I.Š. /39/ jer ga potražuje Opštinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela teška krađa i on je predat službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Na graničnom prelazu Brod slobode je lišena žena čiji su inicijali M.Č. /66/, nakon što je utvrđeno da je potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

Uhapšena žena je predata službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.