Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUP BPK

U Goraždu pronađena najveća količina droge od uspostave MUP-a, ima uhapšenih

Foto: Fena

Akcije policije dio su plana pojačanih mjera i aktivnosti na suzbijanja, pronalasku i otkrivanju narkotičkih sredstava te počinilaca

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, uz asistenciju Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, a na osnovu usmene naredbe sudije Općinskog suda Goražde i saglasnosti Kantonalnog tužioca, u naselju Hubjeri – Grad Goražde, izvršili su tokom vikenda pretres prostorija kuće, podrumskih prostorija i pratećih objekata vlasništva jednog lica iz Hubjera kao i katastarske parcele vlasništva drugog lica nastanjenog u naselju Hubjeri a koje koristi jedno lice iz Goražda.

Pronađena droga

Tokom pretresa pronađena su narkotička sredstva i to: bijela materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin”, smeđa praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”, suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocina na opojnu drogu “kanabis” džoint, drobilica sa suhom zeljastom materijom, tablete “Tramadon” i dvije tablete nepoznate marke.

Pomenuto lice lišeno je slobode na navedenoj adresi, te je doveženo do službenih prostorija MUP-a BPK-a Goražde, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. KZ FBiH.

Pretres na još jednoj lokaciji

Istog dana, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde uz asistenciju Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, a na osnovu usmene naredbe sudije Općinskog suda Goražde i saglasnosti Kantonalnog tužioca, u ulici 22. Maj – Grad Goražde, izvršili pretres prostorija kuće i pratećih objekata vlasništva jednog lica iz Goražda.

Tokom pretresa pronađena su narkotička sredstva i to: više pvc pakovanja bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin”, više pvc pakovanja smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”, i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Pomenuto lice lišeno je slobde, a nakon kriminalističke obrade smješteno je u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde.