Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U HNK 10.500 vozača prekoračilo brzinu, rekorder vozio 172 km/h

policija-hnk-mostar

Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK tokom prvih jedanaest mjeseci izdalo je više od 10.500 prekršajnih naloga na osnovi radara. Prema podacima iz MUP-a, 1199 prekršajnih naloga izdano je na osnovi stacionarnih radara te 9441 prekršajni nalog na osnovi pokretnih radara, piše Večernji list.

“Najveće registrirano prekoračenje brzine kretanja vozila zabilježeno je na magistralnoj cesti M17 u mjestu Bijela, gdje je dopuštena brzina 80 km na sat, a radar je registrirao brzinu od 172 km na sat”, navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nadalje navode kako se iz dosadašnjih iskustava pokazalo da najveća potreba za radarima postoji na dionicama magistralne ceste M17, gdje je i zabilježen najveći broj prekršaja. Budući da su se za time pokazale potrebe, Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova HNK-a u sljedećem vremenskom periodu planira nabaviti još deset radara koji će biti raspoređeni po policijskim uprava diljem Hercegovačko-neretvanskog kantona, a koji će omogućiti kontrolu brzine na saobraćajnicama.