Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija na terenu

U kafiću u centru Sarajeva upucan Mirza Hatić

mirza hatic
Foto: Screenshot

Kako je rekao u live-u na TikToku, muškarac mu je prišao sa leđa i rekao “pozdravio te jedan gifter”

U Sarajevu na Baščaršiji upucan je Mirza Hatić.

Kako je rekao u live-u na TikToku, muškarac mu je prišao sa leđa i rekao “pozdravio te jedan gifter”.

Naslonio mu je pištolj, a Hatić mu je kako tvrdi odgovorio da puca. Nakon što je ranjen, Hatić je uhvatio cijev od pištolja i došlo je do fizičkog sukoba. Na kraju ga je otjerao.

U video snimci na Instagramu Hatić je kazao:

“Evo ljudi, upucan sam u centru Sarajeva, ovo je mi je žena naštimala”, kaže Hatić u video snimku.

U još jednoj objavi, Hatić je uz fotografiju iz Hitne pomoći stavio opis “ako neko misli da sa dva metka može na mene, teško treba vam 30 komada”.

hatic objava
FOTO: Instagram

Da je došlo do pucnjav potvrdila je i portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

-U 11:40 sati u ulici Bravadžiluk, općina Stari Grad Sarajevo došlo je do upotrebe vatrenog oružja, u ljetnoj bašti. Nepoznata osoba, ranila je jednu osobu u predjelu desne noge. Povrijeđena osoba se nalazi na KCUS-u. Trenutno se radi uviđaj, u toku je potraga za osobom koja je pucala – kazala je Novalić.

Hatiću je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da mu je povrijeđena desna noga.

Hatić je nakon skoro decenije provedene u zatvoru, između ostalog zbog iznude, tvrdio da je odlučio ostaviti kriminal iza sebe i zatvoriti tu epizodu života.

Odmah po izlasku iz zatvora napravio je profil na društvenoj mreži TikTok, gdje je brzo postao popularan.

-Izašao sam na slobodu prije nekoliko dana. Ponašam se sasvim normalno, kulturno. Nikakve probleme ne pravim, ništa. Okrenuo sam se sportu, postio sam čitav ramazan. Treniram svaki dan. Dižem 280 kilograma bendža, imam svog trenera – izjavio je Hatić u maju prošle godine po izlasku iz zatvora.

Četiri i po godine zatvora zbog reketiranja Dedića

Mirza Hatić prije osam godina pred Općinskim sudom u Sarajevu osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog krivičnog djela iznude, krađe i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

“Mirza Hatić je osuđen je da je počinio krivično djelo iznude, a kao organizator gupe počinio je krivično djelo krađe, te krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije”, saopšteno je iz Tužilaštva KS.

U istom slučaju sumnjičeni su još i Garibović Hilmija, Hatić Lejla, Trle Kemal, Škoro Nihad, Hatić Mirela i Cigić Vanesa.

Mirza Hatić i ostali optuženi su tada za reketiranje Mirze Dadića, zastupnika austrijske kompanije Swietelsky i poslovnog partnera bivšeg direktora Željeznica FBiH Narcisa Džumhura, inače oca Mirzine supruge.