Crna hronika

Upozorenje

U Konjicu aktivno šest požara, načelnik pozvao građane na odgovornost

05/03/2021

Požari su još uvijek aktivni na lokalitetu Sadine, u Balama, te u mjestu Dužani, dok je u Repovcima jedan dio požara ugašen, a drugi je i dalje aktivan

Na području općine Konjic od četvrtka, 4. marta, aktivno je šest požara, te je načelnik Osman Ćatić uputio apel građanima da budu maksimalno odgovorni i tako sačuvaju živote, imovinu i prirodna bogatstva.

“I pored upozorenja da je zabranjeno paljenje vatre na otvorenom, posljednjih dana svjedoci smo brojnih požara na području općine Konjic. Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic tokom jučerašnjeg dana imali su niz intervencija na više različitih lokaliteta”, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Općine Konjic.

Požari su još uvijek aktivni na lokalitetu Sadine, u Balama, te u mjestu Dužani, dok je u Repovcima jedan dio požara ugašen, a drugi je i dalje aktivan.

Šumski požar na Borcima, na čijem gašenju su tokom cijele protekle noći i danas angažirani vatrogasci, ugrožavao je stambene objekte te je još uvijek aktivan.

Konjički načelnik Osman Ćatić istaknuo je kako je svaki od navedenih požara izazvan ljudskim faktorom te još jednom pozvao građane na odgovornost.

Općina Konjic učinit će sve u skladu s važećim zakonskim propisima da se osobe koja nemarom ili namjerno izazivaju požare sankcioniraju i odgovaraju za počinjena djela, stoji u priopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.