Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Mostaru gorjeli kuća i automobil, a od Fadile Dizdar ni traga, ni glasa

policija-hnk-mostar

U Mostaru je u noći sa srijede na četvrtak izbio požar na porodičnoj kući u Cernici, dok je u Ulici maršala Tita gorio automobil.

Vatrogasci su na intervenciju u Husrefovića ulici, u naselju Cernica, na intervenciju izišli u 1 sat i 40 minuta iza ponoći, te su nakon dva sata ugasili požar na porodičnoj kući.

Oko 3 sata iza ponoći prijavljen je požar na automobilu u Ulici maršala Tita koji je ugašen u 3 sata i 50 minuta, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Pored spomenuta dva požara, vatrogasci u HNK-u u protekla 24 sati intervenisali su još 23 puta, a uglavnom se radilo o manjim požarima u kojima je gorjela trava i nisko raslinje.

U srijedu je nastavljena potraga za nestalom ženskom osobom Feridom Dizdar (rođena 1945. godine) iz Počitelja, koja je u poslijepodnevnim satima okončana bez uspjeha te će se nastaviti danas.

Ferida Dizdar u ponedjeljak navečer rekla je suprugu da će izvršiti samoubistvo te se udaljila iz kuće.

Policija je uz obalu rijeke Neretve pronašla papuče i maramu, a potraga za nestalom osobom čamcem na Neretvi i obalom od Počitelja do Gabele nije dala rezultate.