Crna hronika

Prekounje

U napuštenoj kući pronađena tri ugljenisana tijela migranata

11/05/2019

"Rano jutros oko dva sata prijavljen je požar u ovom napuštenom objektu, koji su pripadnici Vatrogasnog doma Bihać brzo ugasili"

Iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona (USK) potvrđeno je kako su jutros prilikom uviđaja u izgorjelom napuštenom objektu u bihaćkom naselju Prekounje, pronađena tri ugljenisana tijela.

– Rano jutros oko dva sata prijavljen je požar u ovom napuštenom objektu, koji su pripadnici Vatrogasnog doma Bihać brzo ugasili. Početkom uviđajnih radnji jutros oko 8.00 sati, policijski službenici su u objektu pronašli tri ugljenisana tijela. Patolog je konstatovao da smrt nije nastupila nasilnim putem, ali identitet ove tri osobe još je nepoznat – rekao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova USK Ale Šiljdedić.

Dodao je da postoje spekulacije kako se radi o ilegalnim migrantima koji su boravili u napuštenoj kući, međutim policijski službenici to za sada ne mogu zvanično potvrditi.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK nadaju se kako će više podataka o nesretno stradalim osobama imati nakon završetka istražnih radnji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.