Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U nastavku akcije “Dojava” uhapšeno 11 osoba

policija rs3

Policija je, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči, izvršila pretres na 12 lokacija, te uhapsila 11 osoba za koja postoje osnov sumnje da su počinili krivična djela prevare i pranje novca.

U nastavku akcije “Dojava” izvršeno je 11 pretresa na području teritorije Foča i jedan na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona.

Prilikom pretresa privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji će biti predmet vještačenja. Sve uhapšene osobe nalaze se u prostorijama Policijske uprave Foča kriminalističkoj obradi.

Broj oštećenih ovim krivičnim djelima je više od 1.300, a nalaze se na prostoru bivše Jugoslavije i zemalja zapadne Evrope, a protivpravna imovinska korist koju su dvanaest osumnjičenih osoba pribavili izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 800.000 konvertibilnih maraka.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju krivičnih djela prevare i pranja novca, kao i identifikovanju ostalih izvršioca i oštećenih osoba ovim krivičnim djelima, saopćeno je iz Policijske uprave Foča.

Podsjećanja radi, prije nekoliko mjeseci u akciji “Dojava” također je uhapšeno nekoliko osoba koje se sumnjiče da su putem društvenih mreža vršile prevare u vidu dojava rezultata sportskih mečeva te iznuđivali novac od građana.