U nedjelju oduzeta četiri automobila u Sarajevu

policija
FOTO: Ilustracija

Sarajevska policija u nedjelju je oduzela četiri vozila a prema evidencijama vozači za kazne duguju više od 24.000 KM.

Oduzet je automobil BMW registarske oznake M16-T-775. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 4.340,00 KM.

Policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili H.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Golf”, registarske oznake T25-K-464. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 7.080,00 KM.

Dana 04.12.2016.godine, policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili V.A. iz Zavidovića, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Opel Vektra”, bez registarskih oznaka. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 2.440,00 KM.

Dana 04.12.2016.godine, policijski službenici I PU iz saobraćaja su isključili M.V. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Fiat”, registarske oznake K64-E-676. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 10.840,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od istih su privremeno oduzeta motorna vozila. Vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.