Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tunel igman

U nesreći na autoputu kod Sarajeva tri osobe poginule

tunel-nesreca-nasl

Drugo dijete, koje je bilo u vozilo teško je povrijeđenoi prevezeno je na Klinički centar u Sarajevu

U saobraćajnon nesreći koja se dogodila jutros na autoputu A1 u tunelu Igman nedaleko od Sarajeva poginule su tri osobe.

U nesreći je učestovao jedan putnički automobil, a smrtno su stradale tri osobe, od čega dvoje odraslih i jedno dijete. Drugo dijete, koje je bilo u vozilo teško je povrijeđenoi prevezeno je na Klinički centar u Sarajevu.

“Prevrnuo se automobil marke Ford i tom prilikom smrtno su stradale tri osobe, dvije punoljetne i jedno dijete. Također, drugo dijete koje je bilo u automobilu zadobilo je povrede i prebačeno je na KCUS”, kazao je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

Kako je Feni potvrđeno iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, do nesreće je došlo kada se prevrnuo automobil u tunelu Igman.

– Dobili smo informaciju da je jedna osoba prevezena na Kliniku urgentene medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi ukazivanja ljekarske pomoći – kazali su Feni iz Operativnog centra.

U nesreći kod Sarajeva poginuli roditelji i dijete

Operativni centar MUP-a KS je o nesreći obaviješten oko 08.00 sati nakon čega su na lice mjesta upućeni policijski službenici, hitna pomoć i vatrogasci.

Na ovoj dionici saobraćaj je trenutno obustavljen i vrši se preusmjeravanje na alternativne pravce.

Uviđaj će vršiti pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona jer taj dio puta je u nadležnosti Policijske stanice Kiseljak. Na intervenciju je izašla i sarajevska policija zbog blizine mjesta nesreće.