Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Novom Travniku otkriveni osumnjičeni za trgovinu drogom

zapljena – novi travnik1

Službenici Jedinice za specijalnu podršku MUP-a SBŽ-a otkrili su u srijedu u Novom Travniku dvije osobe prilikom trgovine drogom, a u nastavku istrage bit će izvršeni i pretresi stanova osumnjičenih.

Policija je oko 12:30 sati u Ulici Ruđera Boškovića u Novom Travniku uočila vozilo, kojim je upravljao F.G., rođen 1971. godine iz Travnika.

Iz vozila je izašao mlađi muškarac, kojeg su službenici policije presreli, a on je u tom trenutku od sebe odbacio dva zamotuljka, za koja se sumnjalo da je u pitanju droga.

Utvrđeno je da se radi o osobi inicijala F.A., rođenom 1988. godine u Novom Travniku, koji je priznao da je odbacio dva paketića sa kokainom, koja je prethodno kupio od F.G., za iznos od 100 eura.

Pronađeni su odbačeni paketići, a na magistralnom putu M-5, u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik, zaustavljeno je i vozilo Audi, u kojem je izvršena kupoprodaja droge.

Izvršen je pretres vozila te je pronađena novčanica od 100 eura.

U nastavku ove akcije, bit će izvršeni i pretresi stanova osumnjičenih te će biti provedene i druge istražne radnje, a o svemu je obaviješten i dežurni tužitelj.