Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U okolini Doboja pronađena plantaža s 507 stabljika marihuane

plantaza-marihuane

Policija u Doboju u petak je, u akciji “Plantaža“, pronašla zasad s 507 stabljika indijske konoplje.

Na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da se na šumskoj parceli u blizini korita rijeke Bosne u mjestu Donja Grapska, na području grada Doboja, nalazi zasad indijske konoplje, policijski sužbenici su izvršili obilazak terena i utvrdili da se na površini od oko 200 metara kvadratnih očišćenog prostora nalazi zasad indijske konoplje.

Tokom uviđaja pronađeno je i izuzeto 507 stabljika indijske konoplje visine od 10 do 110 cm.

Izuzete stabljike indijske konoplje bit će proslijeđene na vještačenje.

Policija traga za “poljoprivrednikom” ili više njih koji su na ovaj način počinili krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Tokom iste akcije, policijski službenici Policijske stanice Doboj 2 su jučer, na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj, na području grada Doboja izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koje kao član porodičnog domaćinstva koristi A. D.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto pet stabljika indijske konoplje visine od 18 cm do 42 cm, kao i predmeti koji se mogu koristiti za preradu, pakovanje i konzumiranje opojne droge (drobilica za usitnjavanje, “pvc“ ambalaža, omoti rizle, ostaci konzumiranog “džointa“ i drugi predmeti sa ostacima zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu “marihuanu“).

Protiv A. D. će Okružnom tužilaštvu Doboj biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i krivičnom djelu “omogućavanje uživanja opojnih droga“.