Crna hronika

tuzla i bijeljina

U opsežnoj akciji službenika UIO-a BiH zaplijenjena roba vrijedna 43.000 KM (FOTO)

30/07/2020

Navedena roba nije bila obilježena akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje

Na području gradova Tuzle i Bijeljine spovedene su pojačane kontrolne aktivnosti prometovanja roba. Tom prilikom privremeno je oduzeta razna roba, ukupne tržišne vrijednosti oko 43.000,00 KM.

Na osnovu operativnog rada i preduzetih aktivnosti na terenu, na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona, ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje regionalnog centra Tuzla, identifikovali su nekoliko lica koja vrše distribuciju i prodaju duhana i cigareta.

Prilikom sprovođenja navedenih aktivnosti pronađeno je 5644 paklica raznih cigareta (FM, King) i 7,5 kg sitno rezanog duhana. Navedena roba nije bila obilježena akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje.

Također, tokom vršenja pojačane kontrole, na području grada Bijeljine, privremeno je oduzeta veća količina robe stranog porijekla koja nije prošla redovnu carinsku proceduru (masažeri). Prilikom rada na navedenoj putnoj komunikaciji uočeno je vozilo u kojem se nalazila pomenuta roba.

Protiv identifikovanih lica bit će poduzete mjere i radnje po važećim pozitivnim zakonskim propisima.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema, kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.