Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup sbk

U pretresu kuće i automobila pronađena puška, pištolj i kilogram droge

U pretresu kuće i automobila pronađena puška, pištolj i kilogram drogeU pretresu kuće i automobila pronađena puška, pištolj i kilogram droge
U pretresu kuće i automobila pronađena puška, pištolj i kilogram droge
U pretresu kuće i automobila pronađena puška, pištolj i kilogram droge

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto preko kilogram zeljaste materije za koju se za koju se sumnja da je opojna droga cannabis

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SKB), tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a uspješno su u srijedu realizirali akciju gdje su u pretresu kuće u mjestu Bijelo Bučje, općina Travnik, pronašli oružje i preko kilogram droge za koju se sumnja da je kanabis.

Akcija je izvedena u suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, kojom prilikom je u mjesto Bijelo Bučje, općina Travnik, izvršen pretres kuće i okućnice, kao i motornog vozila koje koristi D. Š., rođen 1969. godine, navode iz MUP-a KSB-a.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto preko kilogram zeljaste materije za koju se za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, vatreno oružje – poluautomatska puška i jedan malokalibarski pištolj, digitalna vaga za precizno mjerenje, određena količina novca, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem raznih oblika kaznenih djela.

“Osumnjičeni je uhapšen i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s kaznenim djelima neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, ističu iz policije.