Crna hronika

Kod Banje Luke

U prevrtanju cisterne izlilo se 150 litara nafte, jedan dio završio u Vrbasu (FOTO)

11/02/2020

Iz gradskog "Vodovoda" tvrde da je voda apsolutno ispravna i sigurna za upotrebu

Brzom intervencijom banjalučke gradske inspekcije i “Vodovoda”, nakon jutrošnje saobraćajne nesreće u blizini mosta u Karanovcu, na magistralnom putu za Jajce, spriječeno je izlijevanje nafte u Vrbas, tvrde nadležni.

– Jutros oko 8.00 sati desila se saobraćajna nesreća u kojoj je iz oštećene cisterne izliveno oko 150 litara nafte, od čega je manji dio te nafte dospio u Vrbas kroz slivnik i kolektor na saobraćajnici. Brzom intervencijom i postavljanjem takozvanih upijača spriječeno je daljnje izlijevanje nafte u rijeku – ističe načelnik banjalučkog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

Iz banjalučkog gradskog “Vodovoda” tvrde da je voda apsolutno ispravna i sigurna za upotrebu.

Iz tog preduzeća su istakli da se od jutros preduzimaju brojne, hitne mjere na preventivnoj zaštiti Vrbasa, s obzirom na to da je prilikom oštećenja auto cisterne došlo do izlijevanja manje količine naftnih derivata.

-B ez obzira na ovaj incident, građani mogu nesmetano da koriste vodu iz gradskog vodovoda, jer je je voda apsolutno ispravna – rečeno je u „Vodovodu“.

U toku je sanacija ovog akcidenta, a na terenu su ekipe „Čistoće“ koje su na mjestima izlijevanja nafte na saobraćajnici posuli piljevinu kako bi „upila“ naftu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.