Crna hronika

MUPKS

U Prištini uhapšena i druga osoba koja se dovodi u vezu s ubistvom u Otesu

27/11/2020
Ilustracija

Nastavlja se dalji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku trećeg lica koje se dovodi u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, saopćeno je iz MUP-a KS

Još jedno lice koje se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u naselju Otes na području općine Ilidža lišeno je slobode, saopćeno je iz iz MUP-a KS.

“Prikupljajući operativna i kriminalističko-obavještajna saznanja i informacije na identifikaciji, lociranju i pronalasku osumnjičenih za ubistvo i dva pokušaja ubistva na području Ilidže, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo intenzivnim radom, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da se jedno lice koje se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelima nalazi u Prištini, na području Kosova.

Na zahtjev Uprave policije MUP-a KS isti je lišen slobode od strane prištinske policije u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u saradnji sa nadležnim institucijama, poduzimaju dalje mjere i radnje na njegovom izručenju.

Rezultat ovog i jučerašnjeg lišenja slobode jeste direktna saradnja koja je ostvarena između policije KS i srbijanske, odnosno, kosovske policije.

Prilikom realizacije ovih aktivnosti istražitelji Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su više dana boravili na području Republike Srbije ostvarujući direktnu saradnju sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije.

Nastavlja se dalji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku trećeg lica koje se dovodi u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, u Beogradu je jučer uhapšen prvi od osumnjičenih za ubistvo u Otesu,  državljanin Maroka S. E. D. (1989.). Sumnja se da je s još nekoliko osoba učestvovao u ubistvu Jasmina Berovića u ilidžanskom naselju Otes 17. novembra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.