Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U pucnjavi na Ilidži ranjen mladić iz Hadžića

policija1111

Osoba inicijala H.E. iz Hadžića ranjena je jučer na Ilidži iz vatrenog oružja.

Naime, u subotu 25. jula oko 14 sati, obaviještena je Četvrta Policijska uprava, PS llidža, da je u Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo dovezen H.E., rođen 1988. godine iz Hadžića, koji je zadobio povrede od djelovanja vatrenog oružja u predjelu potkoljenice desne noge.

Policijski službenici PS Ilidža obavili su razgovor sa povrijeđenim H.E., koji je tom prilikom izjavio da su ga dok se kretao svojim vozilom iz pravca kružnog toka “Mostarsko raskršće” u pravcu benzinske pumpe “Petrol”, općina llidža, zaustavile dvije nepoznate osobe, koje su se prethodno kretala vozilom “VW golf IV”. Nakon kraće verbalne prepirke i fizičkog sukoba, nepoznate osobe su upotrijebile vatreno oružje i tom prilikom je zadobio povrede. Nakon toga nepoznate osobe su se udaljile u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo gdje nije utvrđen stepen povreda, a povrijeđeni je zadržan je na daljnjem liječenju. O ovom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja.