U saobraćajnoj nesreći u Bijeljini troje mrtvih

saobracajna nesrea – bijeljina

Nebojša Andrić (63) iz Bijeljine, predsjednik Regionalnog sindikata, i njegov suputnik u golfu 2 Milan Zoranović (64) iz Olova, kao i Emina Golotić (67) iz Janje, pacijentica u vozilu hitne pomoći, žrtve su jučerašnje stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila svega 200 metara od Doma zdravlja u centru Bijeljine, piše Večernji list.

“Do velike tragedije je došlo oko 9.10 sati kada su se sudarili vozilo hitne pomoći i golf 2 na raskrsnici ulica Srpske vojske i Nikole Spasojevića. Pacijentica se u trenutku nesreće nalazila u vozilu hitne pomoći iz Janje te je odmah izgubila život, i to nadomak bolnice, gdje je trebala ostati na liječenju zbog srčanih problema. Još nije poznato je li podlegla od posljedica nesreće ili zatajenja srca pri silovitom udaru. Obdukcijom će biti utvrđeno koji je tačno uzrok njene smrti. Vozač golfa 2 Mile Andrić, inače sin smrtno stradalog Nebojše, teško je ozlijeđen i liječnici se bore za njegov život”, potvrdili su iz CJS Bijeljina.

Prema riječima dežurnog okružnog tužitelja Marka Vekića, u vozilu hitne pomoći, uz stradale pacijentice, bili su i vozač Aleksandar Urošević koji nije ozlijeđen, te liječnik i tehničar koji su, srećom, zadobili lakše ozljede.

Neslužbeno, vozač golfa 2, koji je vozio iz smjera grada, pokušao je skrenuti u Ulicu Nikole Spasojevića te tom prilikom presjekao put i oduzeo prvenstvo prolaza vozilu hitne pomoći koje je iz Janje jurilo prema Domu zdravlja u Bijeljini.

“Došlo je do strahovitog direktnog sudara, a nakon što je auto udario u ambulatno vozilo, ono se od jačine udara prevrnulo na desnu stranu i doslovno poklopilo golf, te ga odguralo i vuklo nekoliko metara po cesti, što opet samo ukazuje koliko je sudar bio snažan. Odmah su na mjesto tragedije upućene sve raspoložive ophodnje, vatrogasno vozilo i liječničke ekipe, ali je za troje putnika već bilo prekasno. Četvero ih je primljeno u bolnicu, od kojih jedno u izuzetno teškom stanju. Uzrok saobraćajne nesreće bit će poznat nakon vještačenja, tako da se još ne može reći je li uzrok bila prebrza vožnje ili nešto drugo”, potvrdila je glasnogovornica CJS Aleksandra Simojlović.

Očevici govore da je udar bio stravičan. Mještani ovog dijela Bijeljine kažu kako su čuli strašnu buku, kao da je nešto eksplodiralo. Na mjestu nesreće okupili su se i članovi ožalošćenih porodica te njihovi prijatelji.

“Oba vozila su bila odbačena uz cestu, a golf je doslovno smrskan. Vatragasci su morali rezati lim kako bi te jadne ljude izvadili”, ispričao je jedan Bijeljinac.

U Bijeljini Dan žalosti

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić donio je odluku da u Bijeljini danas bude proglašen Dan žalosti povodom saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo troje stanovnika Bijeljine.

Mićić je apelovao da se svi učesnici u saobraćaju pridržavaju propisa i da se ponašaju odgovorno kako ne bi dovodili u opasnost svoj i tuđe živote, saopšteno je kabineta gradonačelnika Bijeljine.