U saobraćajnoj nesreći u Čitluku povrijeđen motociklista

motocikl – nesreca – ilustracija
FOTO: Ilustracija

Tokom proteklog vikenda iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrirano je 15 prijava, saopćio je kantonalni MUP.

Registrirana je 21 saobraćajna nesreća u kojima je jedanaest osoba zadobilo lakše povrede, dok su dvije osobe zadobile povrede neutvrđenog stepena.

U noći sa 24. na 25. septembar u 4:30 sati na dijelu magistralne ceste M-6 u mjestu Trebižat, općina Čapljina, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je sudjelovao Igor L.(1976.) iz Čitluka upravljajući vozilom marke VW Golf. Tom prilikom I. L. zadobio je povrede neutvrđenog stepena te je nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Čapljina prebačen u KBC Mostar.

M.V.(1970.) prijavila je 25. septembra PU Mostar da je učenici UWC-a Mostar otuđen laptop marke “Mac-Air” dok se nalazila ispred zgrade OESS-a na Španskom trgu.

Istog dana, u 17:40 sati u Ul. K.Tomislava u Čitluku dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali Zrinko F.(1974.) iz Kaknja s motociklom marke “Aprillia” i Miroslav K.(1956.) iz Sarajeva s vozilom marke “Opel Astra”. Tom prilikom vozač motocikla je zadobio povrede neutvrđenog stepena.