Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Sarajevu izgorio “audi” komandanta Armije BiH

audi-kubura

Skupocjeni automobili “audi” i BMW izgorjeli su juče u dva odvojena požara u Sarajevu. Nepoznata lica zapalila su “audi”, prema nepotvrđenim informacijama, vlasništvo komandanta 7. muslimanske brigade ARBiH Amira Kubure i BMW supruge vlasnika sarajevskog kafane “Taverna” Amira Spahića, A. S, piše Glas Srpske.

Sve ukazuje na to da su automobili najprije poliveni benzinom, a potom zapaljeni.

“Audi” Amira Kubure je u potpunosti spaljen. Požar na njegovom vozilu izbio je rano ujutro oko tri sata u ulici Topal Osman-paše, opština Novo Sarajevo.

“Vatrogasci su stigli ubrzo i uprkos naporima da što prije ugase vatrenu stihiju, od automobila je ostala samo školjka”, rekao je Sarajlija koji je želio da ostane anoniman.

Brigadir ARBiH Kubura je u Haškom tribunalu proglašen krivim, jer nije spriječio pljačku imovine u selima Šušanj, Ovnak, Brajkovići i Grahovčići u junu 1993, kao i u Varešu u novembru iste godine. On je osuđen na dvije i po godine zatvora.

Vozilo BMW planulo je dva časa iza ponoći nedaleko od Srednje ekonomske škole u Sarajevu. Prema riječima očevidaca, ubrzo nakon izbijanja požara stigli su sarajevski vatrogasci koji su ugasili vatrenu stihiju.

“Izgorio je motor automobila i hauba. Vatrogasci su brzo stigli tako da se požar nije proširio na drugi dio automobila”, rekao je jedan od očevidaca i dodao da je vozilo BMW bilo stranih registarskih oznaka.

Kolika je materijalna šteta na oba vozila biće poznato nakon policijske istrage, ali nema sumnje da je velika. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rekli su da je policija nakon obavljenog uviđaja nastavila dalju istragu s ciljem pronalaska počinilaca ovog krivičnog djela paljevina.

Prema podacima MUP-a Kantona Sarajevo, od početka ove godine u Sarajevu je zapaljeno 37 automobila.