MUP KS

U Sarajevu ranjen zamjenik predsjednika Komisije za vrijednosne papire FBiH

policija sarajevo noc

Četvrta Policijska uprava je u srijedu 16. marta u 16.32 sati, obaviještena da je u ulici Miroslava Krleže, općina Novi Grad Sarajevo, od NN osobe došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da je jedna osoba povrijeđena

Nakon jučerašnje pucnjave u sarajevskom naselju Dobrinja u kojoj je ranjen zamjenik predsjednika Komisije za vrijednosne papire FBiH Matej Živković, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sprovodi akvitnosti na pronalasku počinioca.

– U toku su aktivnosti na pronalasku počinioca – kazao je Feni glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, naglasivši kako zbog istrage ne može govoriti o detaljima.

Četvrta Policijska uprava je u srijedu 16. marta u 16.32 sati, obaviještena da je u ulici Miroslava Krleže, općina Novi Grad Sarajevo, od NN osobe došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da je jedna osoba povrijeđena.

Izlaskom na lice mjesta zatečena je povrijeđena osoba M.Ž., rođen 1974. godine, nastanjen u Sarajevu. Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, a potom je prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatovali teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS i policijski službenici Uprave policije MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju), saopćeno je danas iz MUP-a KS.