Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Sarajevu smrtno stradala pješakinja

policija7765

Na kolovozu magistralnog puta M-17 (Sarajevo-Zenica), kolovozna traka namijenjena za kretanje vozila iz smjera Stupa u smjeru Briješća, naspram broja 9. ulice Kurta Schorka, općina Novi Grad Sarajevo, jučer oko 10.20 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Tom prilikom, putničko motorno vozilo marke „mercedes-benz ML320“, registarskih oznaka E42-A-202, kojim je upravljao vozač K.G. (1984.) iz Istočne Ilidže udarilo je i oborilo na kolovoz pješakinju Č.S. (1948.) iz Ilidže.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je pješakinj Č.S., a povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u UKC Sarajevo, gdje je u 11.00 sati preminula.

Tijelo smrtno stradale pješakinje prevezeno je u prosekturu UKC Sarajevo, gdje će biti izvršena obdukcija.

O ovome je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je rukovodio uviđajem izvršenim od uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo sudskih vještaka mašinske i saobraćajne struke.

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj u 15.15 sati lišili su slobode K. G. rođen 1984. godine iz Istočne Ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa“, u vezi sa krivičnim djelom „Ugrožavanje javnog prometa“.

Vozač putničkog motornog vozila marke “mercedes” je lišen slobode i predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, navodi se u dnevnom biltenu MUP-a Kantona Sarajevo.