Crna hronika

Općina Novi Grad

U Sarajevu uhapšena jedna osoba, pronađena droga

16/02/2022
FOTO: Tužilaštvo KS

Policija je u ulici Ive Andrića, općina Novi Grad Sarajevo, izvršili su pretres stana koji koristi lice S.S., rođen 1980. godine u Sarajevu

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga – Sektora kriminalističke policije MUP-a KS je izvršio pretres stana u općini Novi Grad, gdje je pronađeno oko 1.100 grama marihuane.

Osoba S.S., rođena 1980. godine, je lišen slobode, a službenici su pretresli i njegovog putničkog motornog vozila.

– Dana 15.02.2022. godine u 20:10 sati, provodeći planske aktivnnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga – Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u ulici Ive Andrića, općina Novi Grad Sarajevo, izvršili su pretres stana koji koristi lice S.S., rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen kao i putničkog motornog vozila koje koristi navedeno lice.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 1.100 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu i dvije digitalne vage. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, S.S. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.