Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Grad

U Sarajevu uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja narkotika

policija

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid i jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu

Dana 30.09.2021.godine u 18,00 sati u ulici Enesa Herića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode lice M.Č., rođen 1983. godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BIH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid i jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O pomenutom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.