Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Izvor"

U Sarajevu uhapšeno šest osoba zbog posjedovanja narkotika i oružja

sarajevo droga fup (1)

Pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine pomenutih lica

Policijski službenici Federalne uprave nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo 9. februara 2022. godine, proveli su operativnu akciju „Izvor“ na području Kantona Sarajevo, tom prilikom su slobode lišili šestero lica inicijala M.B. (1980), N.B. (1986), E.A. (1980), H.Š. (1994), A.T. (1993) i A.T. (1983). Lica se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine pomenutih lica. Današnjim pretresom, te tokom ranijem perioda pronađene su veće količine materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain, amfetamin, MDMA, Cannabis Sativa L, aparati za pakovanje i vakumiranje, vage za precizno vaganje, mobilni telefonski aparati i minsko-eksplozivna sredstva, te supstance koje se koriste u proizvodnji sintetičkih droga.

Akcija je usmjerena prema grupaciji lica koja se dovode u vezu sa nabavljanjem, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.