Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Sarajevu zapaljeno vozilo policajca

hrasnica-automobil-paljevina3

U ulici Ćamila Marića u sarajevskom naselju Hrasnica jutros oko 3 sata i 15 minuta zapaljeno je vozilo Golf karavan, piše bh. novinska agencija Patria.

Brzom reakcijom građana spriječeno je da se požar ne proširi i na ostala parkirana vozila, a automobil je u vlasništvu policajca koji je nedavno na istom mjestu spriječio pljačkaše da ukradu automobil VW Polo s tog parkinga.

hrasnica-automobil-paljevina

Podsjećamo, trojica lopova dovezli su se početkom jula u automobilu Škoda Octavia i sa obližnjeg parkinga izgurali su automobil Polo, no kada je jedan od lopova pokušao upaliti automobil, reagirao je policajac tako što je repetirao svoj pištolj.

Tada su uplašeni lopovi ostavili taj automobil te su trčeći došli do Škode Octavie i velikom brzinom udaljili se u nepoznatom pravcu.

hrasnica-automobil-paljevina1

Policijska patrola MUP KS brzo je izašla na lice mjesta gdje je napravljen zapisnik i ispitana su lica koja su svjedočila krađi.

Da li je sada riječ o osveti pokazat će istraga, ali su mještani ovog sarajevskog naselja jako uznemireni i traže od nadležnih brzu reakciju.