Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U subotu najavio da će se ubiti, u nedjelju ubio i sebe i kćerku

ubica modrica1

Goran Mišanović (29) nakon razvoda od supruge Sanje ubio je iz pištolja svoju trogodišnju kćerku Danku, a nakon toga pucao je u sebe u dečijoj sobi porodične kuće u Ulici Meše Selimovića u Modriči. Tijela su pronađena u nedelju oko 13 sati kada je Goranov brat Ilija sa policijom razvalio zaključana vrata, pišu Večernje novosti.

Majka Sanja u nedjelju je bila van sebe. Vrištala je na sav glas. Ona se iz zajedničkog domaćinstva sa Goranom vratila svojoj kući nakon pet godina braka. Njen sadašnji dom udaljen je samo tri kuće od mjesta gdje je živjela sa mužem.

[pull_quote_right]Stric nesretne majke Momir Stefanović ispričao je da su duže vremena bili poremćeni bračni odnosi između Sanje i Gorana ali je porodica pokušavala da zbog male Danke sačuva brak[/pull_quote_right]

– Zašto mi uze nju, zašto uze moju Danku, zašto mi uze sve što imam zašto nisi ubio mene – prolamali su se jecaji majke Sanje.

Komšije su pokušavale da je smire lijekovima ali bezuspješno. Mnogi susjedi nisu mogli da gledaju dramu pa su bježali na drugi kraj grada.

Tragedija se dogodila, po kazivanju komšija, u nedjelju oko 10 sati. Milan Kuzmanović prvi komšija Goranov, za Večernje novosti je ispričao:

– Bio sam ispred kuće oko deset sati kada sam čuo dva podmukla tupa pucnja. Tada nisam znao šta je, ali sad pretpostavljam da je Goran tad izvršio ubisto i samoubisto. To se potvrdilo kada su njegov brat Ilija i policija oko 13 sati razvalili vrata dječije sobe i zatekli stravičan prizor, kazao je Milan i zaplakao.

ubica modrica

Kaže da se ni po čemu nije moglo naslutiti da će se desti nesreća. Goran se razveo prije mesec dana od supruge i od tada je bio utučen.

– Juče se mala Danka igrala sa mojim unukama. Goran je ispred kuće prao auto. Imali su oni trzavica u braku, ali znate kako, niko ne želi da se miješa u tuđe stvari – pričao je Goranov komšija.

Modrica-Kuca-Goran-samoubistvo

Kuća u kojoj se desila tragedija (Foto: Večernje novosti)

Stric nesretne majke Momir Stefanović ispričao je da su duže vremena bili poremćeni bračni odnosi između Sanje i Gorana ali je porodica pokušavala da zbog male Danke sačuva brak.

– Eto sada vidimo da je to bila velika greška. On je sinoć posle 22 sata nazvao Sanju i rekao joj da je mora odmah vidjeti jer će se ubiti. Mi smo to prijavili policiji i Centru za socijalni rada. Rekli su da će ujutru intervenisati. On je pucao prije nego što su oni došli.

Ujak male Danke i Sanjin brat Saša takođe je bio van sebe.

– Niko nije mogao pomisliti na ovako nešto, mada je Goran često prijetio Sanji. Imaju te poruke u njenom telefonu. Mi ćemo dijete sahraniti u Skugriću, nećemo dozvoliti da bude Danka sahranjena kraj svog ubice – kaže njen ujak Saša.

“Oni su se i prije razvoda više puta razilazili, pa se ona vraćala njemu. Prije razvoda je taj brak bio veoma problematičan, prilično su njihovi porodični odnosi bili narušeni. Djevojčica je s njim bila za vikend i on je uradio to što je uradio. Svi smo šokirani zbog tog njegovog čina”, kazali su mještani Modriče.

Ratne rane

Goran Mišanović je dijete poginulog borca Vojske RS. Njegov otac Jovo je ubijen u maju 1992. godine, a njegovo tijelo nikada nije pronađeno. Prije tri dana Goran je dobio stalno zaposlenje u Boračkoj organizaciji u Modriči u okviru projekta Vlade RS o zapošljavanju djece poginulih boraca.