Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GRAČANICA

U sudaru Peugeota i Golfa tri osobe povrijeđene

nesreca-gracanica

Teška saobraćajna nesreća u Orahovici Donjoj

Tri osobe povrijeđene su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u 8:25 sati dogodila na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj u naselju Orahovica Donja kod Gračanice, saopćeno je iz PU Gračanica.

U saobraćajnoj nesreći učestvovali su vozač Golfa S.S. iz Srebrenika i M.Š. vozačica iz Lohinje Donje, grad Gračanica, koja je upravljala voziom Peugeot. Oba vozača i saputnica u Golfu Ž.A. zadobili su povrede. Najteže je prošao vozač Golfa koji je u slupanom vozilu bio zarobljen, pa su ga izvukli vatrogasci PVJ iz Gračanice. Svi su završili u Službi hitne medicinske pomoći u Gračanici, a onda su prevezeni u Opću bolnicu „Dr.Mustafa Beganović“ u Gračanici, prenosi Dnevni avaz.

– Povrijeđeni se nalaze u Hirurškoj ambulanti. Vršimo CT i rentgeske snimke povrijeđenih i tek onda ćemo se izjasniti o stepenu povreda – izjavio je dr. Armin Begović, specijalista hirurg ove bolnice.

Uviđaj su obavili policijski službenici OKP PU Gračanica, a saobraćaj koji se odvijao otežano, potpuno je normaliziran u10:25 sati.