Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

posušje

U teškoj nesreći poginula 32-godišnjakinja, suvozač povrijeđen

ranjen lovac u maglaju
Foto: Facebook
Ilustrcija

Tokom protekle noći kod Posušja se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je od poljedica povreda zadobijenih u nesreći, jedna osoba preminula u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

Prema informacijama iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, u 3:35 sati prijavljena je saobrćajna nesreća koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17.5, na lokalitetu Lipovica – Gradac.

Kako je za Hercegovina.info potvrdila glavna tužiteljca Tužiteljstva ZHK-a, E.G. (1992.) sa Ilidže je bila na mjestu vozača automobila Golf, dok je M.P. (1981.) iz Užica bio na mjestu suvozača u tom vozilu.

“Došlo je do slijetanja vozila s kolnika u mjestu Lipovica, te su E.G. i M.P. vozilima hitne pomoći prebačeni u SKB Mostar na ukazivanje liječničke pomoći. Od posljedica zadobivenih ozljeda, tokom jutra je preminula E.G., dok je M.P. za sada stabilnog zdravstvenog stanja”, kazala je tužiteljica za Hercegovina.info.

Bit će obavljena obdukcija

O ovoj saobraćajnoj nesreći obaviještena je dežurna tužiteljica, koja je ovlastila službenike Policijske uprave Posušje koji su uradili uviđaj.

Automobil je izuzet u krug PU Posušje gdje će narednih dana biti urađena neophodna vještačenja.

Po naredbi dežurne tužiteljice tokom sutrašnjeg dana bit će obavljena i obdukcija tijela smrtno stradale osobe.