Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

cesta "vranić"

U teškom sudaru poginula jedna, a povrijeđene četiri osobe

nesreca vranic (1)

Nesreća se dogodila iza podneva, a povrijeđene su još četiri osobe

Na cesti “Vranić” između Posušja i Širokog Brijega došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Radi se o 82-godišnjem muškarcu inicijala S.Š. iz Rakitna s mjestom prebivališta u Širkom Brijegu.

Nesreća se dogodila iza podneva, a povrijeđene su još četiri osobe.

Jedna ženska osoba koja je povrijeđena, bila je u vozilu u kojem je vozač smrtno stradao, dok su u drugom vozilu bile tri osobe.

Detalj sa lica mjesta / FOTO: jabuka.tv

Stepen povreda ozlijeđenih nije poznat. Oni su prebačeni u SBK Mostar.

U nesreći su učestvovala dva putnička automobila marka “Toyota Rav 4” i “Audi Q3”.

Zbog nesreće je bio zatvoren saobraćaj na toj saobraćajnici.

Voz udario pješaka u Azićima

U sarajevskom naselju Otes, tačnije u naselju Azići, voz je udario starijeg muškarca. Informaciju o nesreći su potvrdili iz MUP-a KS.

– Teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros oko 11:07 sati. Teretni voz, koji se kretao prema Rajlovcu, udarilo je pješaka koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Stariji muškarac prevezen je na KCUS – rečeno je iz MUP-a KS.

Policija je izašla na lice mjesta i obavila uviđaj.

Poginuo pješak u naselju Kovačići

U sarajevskom naselju Kovačići danas se u popodnevnim satima desila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Radi se o starijoj ženskoj osobi, čiji se identitet provjerava.

Mjesto nesreće / FOTO: N1

– Policija Kantona Sarajevo je u 17.00 sati zaprimila dojavu da su saobraćajnoj nesreći učestvovali jedno putničko motorno vozilo i pješak. Odmah je na mjesto događaja upućeno više patrola policije i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS čiji ljekar je konstatovao smrt pješaka, a radi se o starijoj ženskoj osobi, čiji se identitet provjerava. O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS koji će izaći na mjesto događaja i rukovoditi uviđajem, potvrdili su iz MUP-a KS.