Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trgovina drogom

U toku opsežna akcija “Hornet: Uhapšeno više osoba, vrše se pretresi objekata

hapsenje

U toku su pretresi objekata i vozila koje su koristile uhapšene osobe

Postupajući pod nadzorom tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH i po naredbi Suda BiH, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, realizuju zajedničku akciju kodnog naziva “Hornet” na području Sarajeva i Foče, usmjerenu na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga.

Uhapšeno je više osumnjičenih osoba, a sumnjiče se da su djelujući kao organizovana kriminalana grupa, nabavljala veće količine opojne droge “marihuana” sa teritorije R Crne Gore, te organizovala prenos, skrivanje i krijumčarenje opojne droge u BiH, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH.

U toku su pretresi objekata i vozila koje su koristile uhapšene osobe.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz KZ-a BiH.

Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dokazima iz dešifrovanih aplikacija Sky i Anom.

Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.